Google arama sonuçlarında rakiplerinizin üzerinde yer almak zorunda olduğunuzu biliyorsunuz sanırım. Peki e-ticaret SEO konusunda dikkat etmeniz gereken önemli konuları biliyor musunuz? Eğer bilmiyorsanız birçok potansiyel müşterinin de size ulaşmasını kaçırıyorsunuz demektir.
Bugün sizler için hazırladığımız e-ticaret seo rehberi ile, ister yeni kurulmuş bir web site, ister uzun zamandır piyasada yer alan köklü bir site olun, SEO yarışında nasıl öne çıkabileceğinizi öğrenmiş olacaksınız.
Haydi başlayalım…
SEO çalışmalarının bence en can alıcı konusu Google’da kaçıncı sırada olduğunuzdur. Birçok işletme için ne yazık ki Google’da ilk sayfada olmak hiçbir anlam ifade etmiyor. Bunun sebebi ise Google birinci sırada yer alan web sitenin toplam trafiğin neredeyse %37’sini alıyor olması. (3. sırada yer alan web site sadece %9’luk bir tıklanma oranı elde edebiliyor) Bknz: site trafiği arttırma
Peki bu ne anlama geliyor?
Eğer güçlü bir e-ticaret SEO stratejiniz yoksa dijital dünyada işiniz çok zor!
Gelin hep beraber bir e-ticaret sitesinin SEO stratejisi nasıl olmalı adım adım inceleyelim.
E-ticaret SEO Rehberi
Bölüm 1: Araştırma
Site içi SEO ve site dışı SEO çalışmalarına başlamadan önce, mutlaka anahtar kelime araştırması ve rakip araştırması çalışmalarını yapmalısınız.
Neden mi?
Araştırmalar, SEO çalışmalarının bel kemiğidir. Yanlış hedeflenen anahtar kelimeler, planladığınız trafiği ve dönüşümü getiremeyeceği gibi, kaynak ve emek kaybı yaratacaktır.
A: Anahtar Kelime Araştırması
Anahtar kelime çalışmasında dikkat etmeniz gereken 3 çok önemli konu vardır.
1. Anasayfa ve ürün sayfaları için anahtar kelime çalışması
Web sitenizde yer alan en önemli sayfaları optimize etmek istiyorsanız, anahtar kelimenin alaka düzeyine, aylık ortalama arama hacmine ve kelimenin rekabet düzeyine dikkat etmelisiniz.
Google’ın ücretsiz sunduğu anahtar kelime planlayıcısı ile kapsamlı bir araştırma yapabilmeniz mümkün.
Anahtar kelime seçimi sırasında dikkat etmeniz gereken önemli bir konu da, kelimenin geniş eşleme versiyonun pek tercih etmemeniz. Yani anahtar kelimenizin alaka düzeyini biraz genişletirseniz, sayfalarınızdan hemen çıkma oranı yükseleceği gibi, dönüşüm oranınız da azalacaktır. İnsanların sayfalarınızda aradıklarını bulamaması bir süre sonra Google organik sonuçlarına da yansıyacak, dolayısıyla sıralama kaybı yaşamaya başlayacaksınız.
Örneğin: Masaüstü bilgisayar satışı yaptığınız bir sayfa için laptop kelimesini hedeflememelisiniz. Laptop kelimesinin arama hacmi masaüstü bilgisayara göre çok daha fazla olabilir ancak eğer sayfanıza gelen bir kullanıcı aradığı şeyi sayfanızda bulamazsa, sayfanızı hemen terk edecektir.
2. Blog için Nokta Atışı Anahtar Kelime Seçimi
Web siteniz için oluşturacağınız blog içeriği ile e-ticaret sayfalarında kullanma fırsatını yakalayamayacağınız kelimelerden yararlanabilirsiniz. Ayrıca uzun kuyruklu anahtar kelimelerin (long tail keywords) yardımı ile arama sonuçlarında rahatlıkla fark yaratabilirsiniz.
Uzun kuyruklu anahtar kelime ne demek? Hemen açıklayayım…
Uzun kuyruklu aramalar, kullanıcıların birden fazla kelime ile yaptıkları Google aramalarıdır.
Örnek: Outdoor ayakkabılar satan bir e-ticaret siteniz olduğunu ve bir SEO firması ile “ayakkabı” kelimesi üzerine bir anlaşma yaptığınızı varsayalım. Ayakkabı kelimesinde birinci sırada olmak ne kadar harika olurdu değil mi? Değil 🙁
Ayakkabı gibi oldukça jenerik olan kelimeler, konu ile ilgili arama trafiğinin en fazla %30’unu alıyorlar desem?? Kalan %70, uzun kuyruklu anahtar kelimelerden geliyor.
Moz’un yaptığı araştırmaya göre aramaların %70’inden fazlası uzun kuyruklu anahtar kelimeler üzerine yapılıyor. Bu aramaların hacimleri tek başlarına belki çok çok az olabilir ancak hepsi bir araya geldiği zaman, hacimler birden milyonları bulabiliyor.
Örnek: laptop almak istiyorum, laptop pahalı mı, laptop kadıköy’de nerede satılıyor?…. Bu kelimelerin arama hacimleri çok az ancak bu tarz arama yapan insanların yüzdesi %70’in üzerinde.
Dolayısıyla blog yazılarında kullanacağınız uzun kuyruklu ve hedefe nokta atışı yapan anahtar kelimeler ile Google organik sonuçlardaki görünürlülüğüzü arttırabilirsiniz.
3. Anahtar Kelime Yamyamlığı
Anahtar kelime yamyamlığı, aynı anahtar kelime için birden fazla sayfanız olması anlamına gelir ve bu durum oldukça risklidir.
Peki ne gibi bir riskten bahsediyorum? Anlatayım…
Tek bir anahtar kelime için birden fazla sayfa oluşturduğunuz taktirde arama motorlarının kafasını karıştırmış oluyorsunuz. Yani bir arama motoru botu aynı anahtar kelime için oluşturulmuş iki sayfaya gelirse, hangi sayfanın Google’da üst sırada çıkması gerektiğini ona bırakmış oldunuz demektir.
Unutmayın ki arama motoru optimizasyonun amacı, arama motorlarını doğru yönlendirmektedir, kararı onlara bırakmak değildir. Eticaret SEO çalışmalarında mutlaka hedeflediğiniz anahtar kelimeler için tek sayfanız olduğundan emin olun.
B: Rakip Araştırması
Anahtar kelime çalışması yaptıktan sonra yolu yarıladınız demektir. Şimdi sıra geldi rakiplerinizin durumlarını öğrenmeye.
1 – Rakipleriniz hangi anahtar kelimelerde iyiler?
Öncelikle rakiplerinizin hangi anahtar kelimelerde Google’da sizden üst sıralardan çıktığını öğrenmelisiniz. Daha sonra rakiplerinizin bu kelimelerdeki güçlerini, domain authority (domain otorite değeri) ve page authority (sayfa otorite) değerlerine bakıp kontrol edebilirsiniz.
Bu iki değeri, Moz’un ücretsiz araç çubuğu sayesinde kolaylıkla öğrenmek de mümkün. Yapmanız gereken tarayıcınıza bu eklentiyi eklemek!
Eğer rakiplerinizin domain ve sayfa otorite değerleri sizin çok üzerinizdeyse, o zaman anahtar kelime stratejinizi değiştirebilir, rakiplerinizin güçsüz olduğu alanlara saldırabilirsiniz.
2 – Backlinkler
Backlink nedir merak ediyorsanız yazımızı okuyabilirsiniz. Backlink nedir?
Rakiplerinizin hangi sitelerden backlink aldığını bulmalısınız. Bu çalışmayı çok düşük ücretler ile ahrefs profesyonel SEO aracını kullanarak öğrenebilmeniz mümkün.
Rakiplerinizin backlinklerini öğrendikten sonra ilgili siteler ile iletişime geçip, siz de kendilerinden backlink talep edebilirsiniz veya doğal yollarla backlink kazanma stratejilerine yönelebilirsiniz.
Eğer rakiplerinizin backlink aldıkları siteler ile iletişime geçecekseniz, öncelikle bu sitelerin domain ve sayfa otorite değerlerini araştırın. Değerleri düşük olan siteleri listenizden çıkarın.
3 – Site Yapısı
Rakiplerinizin site yapısını iyice incelemelisiniz. Site içerisinde kurgulanan kullanıcı gezinme stratejisi nasıl? Sitede yer alan linklerin derinliği ne kadar?
E-ticaret sitelerinin site yapılarında özel olarak dikkat etmeleri gerekenler:
- Popüler ürünler
- Alakalı ürünler
- En çok görüntülenen ürünler
Rakiplerinizin site yapısını nasıl tasarladığını öğrendikten sonra, aynı rotayı izleyip izlememek size kalıyor. Eğer bu konuda donanımınıza güveniyorsanız, farklı bir rota ile konuda önemli bir farklılık yaratabilirsiniz.
Ancak altını önemle çizmek istediğim bir konu var. Yapılan birçok araştırma gösteriyor ki, link derinliği çok olan site yapılarında “link juice” çok efektif olmuyor. Yani link derinliği çok olan sitelerin Google sonuçlarındaki sıralaması pek yüksek de olamayabiliyor.
Dolayısıyla rakipleriniz çok büyük diye, onların yapısını taklit edeceğiniz gibi bir sonuca varmamalısınız.
4 – Farklılık
Rakiplerinizden farklı ve daha doğru yapacağınız çalışmalar, belki de en çok kafa yormanız gereken konuların başında gelecektir. Kullanıcı deneyimini daha farklı nasıl kurgulayabilirsiniz? Müşterilerinizin işini kolaylaştırıcı neler yapabilirsiniz? Ziyaretçilerinizin akıllarında nasıl yer edebilirsiniz?
Bu soruların cevaplarını bulduğunuz taktirde rakiplerinize çok önemli bir gol attınız demektir.
Bölüm 2: Problemlerin Belirlenmesi
Anahtar kelime ve rakip araştırmasını tamamladıktan sonra, web sitenizde bulunan teknik problemleri inceleme zamanı geldi demektir.
A: Önemli Site Hataları
Web sitenizde yer alan önemli teknik hataları hızlıca çözmelisiniz.
Bu çalışmalar için size screaming frog isimli aracı kesinlikle öneririm. Ücretsiz versiyonu da olan bu harika SEO aracı sayesinde
- Sunucu hatalarını
- Yanlış yönlendirme yapılan sayfaları
- Yinelenen sayfa problemlerini
- Yinelenen meta ve başlıkları
- Eksik meta ve başlık problemlerini
- Kural ihlali yapan meta ve başlık problemlerini
- Kod fazlalıklarını
rahatlıkla öğrenebilir ve gerekli düzenlemeleri yapabilirsiniz.
Hızlıca düzeltmeniz gerekenler:
- 404 sayfalarını ilgili içeriğe yönlendirmek
- 302 yönlendirmelerini 301’e çevirmek
- Yinelenen içerikleri ve html etiketlerini güncellemek
Screaming Frog sayesinde daha birçok e-ticaret SEO problemini çözebilir ve Google sıralamalarınızı iyileştirebilirsiniz.
B: Site Hızı
Kritik SEO hatalarını giderdikten sonra bakmanız gereken ikinci önemli konu site hızı olmalıdır.
Müşterilerinizin, bir türlü yüklenmek bilmeyen web sayfalarınızı bekleyeceklerini düşünmek, oldukça komik olacaktır. Kimse sabırlı değil, bunu kesinlikle unutmamalısınız.
Yapılan birçok önemli araştırmaya göre 3 saniyeden geç yüklenen sayfaları terk etme oranı %40’larda. Durum bu kadar ciddi anlayacağınız.
Site hızınızın SEO çalışmalarına olan etkisini ölçebileceğiniz iki önemli araç vardır.
- Google Page Speed Insights
- Google Search Console – Tarama İstatistikleri
Eğer bu araçlarda yaptığınız sorgulardan sınıfta kalıyorsanız mutlaka konuya el atmalısınız.
C: Mobil Uyumluluk
Google mobil uyumluluk konusunda oldukça ciddi. Google tarafından yapılan bir açıklamaya göre mobil uyumluluk arama motoru sonuçlarını etkileyen faktörler arasında olacak.
Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de mobil kullanım oranları hız kesmeden artmaya devam ediyor. Yakın gelecekte de neredeyse herkesin büyük oranda mobil cihazlarla alışveriş yapacağı düşünüldüğünde, bu konunun ne kadar önemli olduğunu tekrar hatırlatmakta fayda var sanırım.
Eğer web siteniz mobil uyumlu değilse, bütçenize ve kaynaklarınıza göre, sitenizi responsive tasarlatabilir veya mobil için ayrıca bir site oluşturabilirsiniz.
Bölüm 3: Site İçi SEO
Site dışı optimizasyon çalışmaları kadar site içi SEO çalışmaları da önemlidir. Hatta bence site içi SEO çok daha önemlidir.
Dikkat edilmesi gerekenler,
- Anahtar kelime optimizasyonu
- Site yapısı
- Site içi linkleme
- Kullanılabilirlik
- Mobil uyumluluk
- Müşteri yorumları
- Rich snippets
- Sosyal Medya Entegrasyonu
A: Anahtar Kelime Optimizasyonu
Yukarıda anahtar kelimenin öneminden bahsetmiştim. Peki bu anahtar kelimeler sitemizin hangi alanlarında yer almalıdır?
8 alanda anahtar kelimenizin geçmesinde fayda vardır:
- Başlık
- H etiketleri
- İlk paragraf
- Ürün açıklamaları
- Görsel isimleri
- Görsel alt etiketleri
- Başlık ve meta etiketleri
- URL
Yukarıda belirttiğim başlıklardan URL, başlık ve meta etiketlerini biraz açıklamak istiyorum.
Bu 3 başlıkta dikkat etmeniz gereken anahtar kelime kullanımı ile tıklanma oranını dengede tutmak olmalıdır. Yani bu alanlarda hem anahtar kelime kullanmalı, hem de bu alanları okuyan insanlarda tıklama hissi uyandırmalısınız.
Özellikle başlık ve meta açıklamalarına anahtar kelimeleri doldurmanız hiçbir işinize yaramayacaktır.
B: Site Yapısı
Eğer sıfırdan bir e-ticaret sitesi kuruyorsanız, site yapısı oldukça önemlidir. Yazımızın başında site yapısı ile ilgili bilgi vermeye çalıştık, gelin konuyu biraz daha derinlemesine inceleyelim.
Bildiğiniz üzere site yapısı, kullanıcı davranışlarını etkileyeceği için dönüşüm oranını da önemli oranda etkilemektedir. Ayrıca site yapısında yapacağınız iyi bir planlama, ürün çeşitliliğini arttırdığınızda da başınızı hiç ağrıtmayacaktır. Özellikle e-ticaret sitelerinin binlerce sayfası olduğu düşünüldüğünde, bu konu diğer sitelere oranla çok daha önemlidir.
E-ticaret sitelerinde genellikle düz yapılar tercih edilmelidir. Yani çok az klik ile anasayfaya dönüş yapılabilmek, anasayfadan ürün sayfalarınıza maksimum oranda “link juice” ve otorite geçisi yapılabilmek hedeflenmelidir.
İlk başta yaptığımız anahtar kelime çalışmasından çıkan sonuçları bu yapıya entegre edebildiğiniz taktirde, başarıyı yakalamanız çok daha kısa zaman alacaktır.
C: İç Linkleme
Sıradaki adım iç linkleme. Eğer sitenizde iç linkleme yapmıyorsanız, çok şey kaçırıyorsunuz demektir. İç linkleme, sayfalarınızdan site içerisindeki başka sayfalarınıza link göndermeniz anlamına gelir ve oldukça faydalı bir stratejidir.
İç linkleme ile anchor kullanımını dilediğiniz gibi oluşturabilir ve ilgili anahtar kelimelerde üst sıralara çıkabilirsiniz.
İç linkleme yapacaksanız dikkatli olmanızı öneririm. Bir sayfadan hiç durmadan link çıkışı yapmanız, sizi Google’ın gözünde şüpheli duruma sokacaktır. Yapacağınız çalışmanın mutlaka doğal gözükmesine önem verin.
Ayrıca hep aynı kelimeden link çıkmamalısınız. Google bu konuda da oldukça akıllı sayılır. Link çıkılan kelimelerin farklılaştırılması, e-ticaret SEO çalışmanızı olumlu etkileyecektir.
D: Kullanılabilirlik
Kullanılabilirlik, hem SEO hem de müşterilerinizi memnun edebilme açısından önemli. Eğer ziyaretçileriniz web sitenizde kolaylıkla gezinebiliyor ve alışveriş yapabiliyorlarsa, o zaman o kişileri tekrar göreceksiniz demektir. Ki aslında amaçladığımız da tam olarak bu!
Ziyaretçilerinizin web sitenizde rahat gezinebilmeleri hem ortalama oturum süresine hem de ortalama girilen sayfa sayısını arttıracaktır.
Sepet sayfanızda yapacağınız optimizasyon çalışmaları, kolay iletişim opsiyonları ve breadcrumbs yapıları iyi planlandığı taktirde, müşterilerinizi yormadan onlara satış yapabilir dolayısıyla bu müşterileri bir sonraki satış için beklemeye başlayabilirsiniz.
Konu SEO olunca sizlere aklınızdan çıkarmamanız gereken çok önemli bir bilgi vermek istiyorum. Kullanıcı memnuniyeti=SEO. Kullanıcıları memnun etmeyi başarırsanız, Google organik sonuçlarında da üst sıralara çıkmayı başarabilirsiniz.
E: Mobil Uyumluluk
Mobil uyumluluk ile ilgili gerekenleri teknik problemler kısmında açıklamıştım dolayısıyla bu konuya tekrar değinmeyeceğim. Web sitenizin Google uyumlu olup olmadığından emin olun yeter.
Google mobil uyumluluk testini bir an önce yapabilirsiniz. Testi yapmak için tıklayın!
E: Müşteri Yorumları
Müşteri yorumları e-ticaret sitelerinin olmazsa olmazıdır.
Yapılan araştırmalara göre, ürün sayfalarına eklenen yorumlar, dönüşüm oranını 14-76% oranında arttırmaktadır. Ayrıca müşterilerin %77’si bir ürün satın almadan önce kullanıcı yorumlarını okumaktadır.
Müşteri yorumlarının SEO üzerindeki etkisi de azımsanamaz. Yorum = fazladan içerik = güncel içerik! Google’ın istediği de tam olarak bu.
Müşteri yorumlarından CRM çalışmalarınıza şekillendirebilir, sitenizin güvenirliliğini bile arttırabilirsiniz.
F: Rich Snippets
En sevdiğim!
İçeriklerinize ekleyeceğiniz rich snippets’lar sayesinde tıklanma oranını arttıracak, dolayısıyla e-ticaret SEO çalışmalarında çok önemli bir adım atmış olacaksınız.
Öncelikle yanlış bilinen bir konuya açıklık getirmekte fayda var. Rich snippets sadece yıldızlardan oluşmamaktadır. Etkinlik, müzik, ürün, tarif gibi birçok rich snippets kullanabilmeniz mümkün.
Yapılan başka bir çalışmaya göre, rich snippets kullanılan arama sonuçları, 2. sırada olmalarına rağmen, birinci sıradaki sonuçlardan daha fazla tıklama alıyorlar. Durum bu kadar ciddi, benden söylemesi!
H: Sosyal Medya Entegrasyonu
Sosyal medyası olmayan bir e-ticaret sitesi düşünülemez herhalde. Hem de bu devirde!
Sosyal medyadan gelen etkileşimler, Google’a ilgili sayfadaki içeriğin değerli olduğuna dair işaretler vermektedir ve birçok pazarlamacıya göre (ben dahil) bu durum Google arama sonuçlarını etkilemektedir.
SEO ve sosyal medya arasındaki ilişki Google’ın kendi içinde de, otoriteler tarafından da hala tartışılıyor ancak benim size önerim bu mecrayı aktif olarak kullanmanız.
Bölüm 4: Test
Her ne kadar planladığınız bir SEO stratejiniz olursa olsun, test yapmadan asla neyin doğru neyin yanlış olduğunu tam olarak anlayamazsınız.
Yapmanız gerekenleri kısaca özetlemek gerekirse,
- Google Search Console ve Google Analytics hesabınızdan hangi kelimelerden trafik aldığınızı ve hangi kelimelerin daha iyi sonuçlar getirdiğini kontrol etmelisiniz.
- Google AdWords kampanyalarını detaylıca incelemeli dönüşüm getiren anahtar kelimeleri SEO kampanyalarınıza eklemelisiniz.
- Başlık ve meta açıklamalarını A/B testine sokarak hangi yapının daha iyi çalıştığını test etmelisiniz.
- Açılış sayfalarınızda da A/B testlerini kullanmalısınız.
Ne kadar çok test yaparsanız, neyin doğru neyin yanlış gittiğini o derece iyi anlamış olursunuz. Test yapmaktan korkmayın 🙂
Bölüm 5: Blog
Bölüm 1’de blogun anahtar kelimeler için ne anlama geldiğini açıklamıştım. Blog demek uzun kuyruklu anahtar kelimeler demek!
Blog konusu özellikle şirketler için çok fazla önem verilmeyen konulardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Aslında altın değerinde olan bu içerik pazarlama çalışmaları, iyi yapıldığı taktirde e-ticaret SEO çalışmalarının can simidi olabiliyor.
Dikkat edilmesi gereken konular:
- Blog mutlaka profesyonel içerik yazarları tarafından hazırlanmalıdır.
- e-ticaret seo çalışmaları ne kadar önemliyse, blog için yapılacak seo çalışmaları da o derece önemlidir.
- Blogu eticaret sitemizin reklam alanı haline getirmemek lazım. Kullanıcıları irite etmek isteyeceğimiz son şey olacaktır.
- Blog içerikleri düzenli olarak hazırlanmalı ve sisteme girilmelidir.
- Blogu /blog dizininden yayınlamalısınız. (siteadi.com/blog)
- WordPress tercih etmenizi öneririm.
Bölüm 5: Link İnşaası
Web siteniz için kaliteli linkler bulmak, SEO çalışmalarının en zor ve maliyetli kısmıdır. Dolayısıyla bu konu biraz yorucu olacak, şimdiden hazırlanın derim.
Kaliteli backlink konusunu biraz detaylandırmakta fayda var.
Her backlink iyidir diye bir şey yok. Hatta birçok backlink türünün yarardan çok zararı vardır. Dolayısıyla backlink çalışmalarını kesinlikle çok dikkatli yapmalısınız.
Backlink konusunda bilinen bir diğer yanlış da, linklerin niceliğinin önemi. Yani 10 tane backlink 1 tane backlinkten iyidir algısı. Bu kesinlikle çok yanlış. 10 tane saçma backlink alacağınıza, 1 tane adam gibi backlink almanız çok daha mantıklı olacaktır.
Bu konu ile ilgili anlatacaklarım yaz yaz bitmez dolayısıyla daha detaylı bilgi için sizleri doğal backlink nasıl alınır isimli makaleme yönlendirmek isterim.
Yukarıda anlattıklarımı uyguladığınız ve e-ticaret SEO çalışmalarınızı düzenli olarak kontrol ettiğiniz taktirde (seo raporu kullanabilirsiniz), rakiplerinizi rahatlıkla bir süre sonra yeneceksiniz.
Bir Makale Daha?
En detaylı eticaret seo rehberi gibi bir şey yazmışsınız. En başta insanlar sitenize girsin diye yaptınız sanıştım ancak gerçekten de baya detaylı bi yazı yazmışsınız. Tebrikler, başarınızın devamını dilerim.
Merhaba;
Öncelikle hakkını vererek hazırladığınız makaleler için tesekkür ediyorum.
bir e-ticaret sitesine blog yapısı kurulması gerekiyordu fakat
Sistem “asp” bu yüzden siteadi.com/blog şeklinde wp kurulumunu yapamadım.
ancak blog.siteadi.com şeklinde sub domain aıp yönlendirme yaparsam oluyor.
bu konuda ne önerirsiniz.
301 yönlendirme yapıp başka siteye yönldirsem size uygun oulrmu
mesela
siteblog.com gibi ayrı bir domain alıp blog kursam.
merhaba…siteadi.com/blog kurulumunu asp yüzünden yapamadım diye belirtmişsiniz ancak asp ile yazılmış bu bu şekilde çalışan siteler mevcut.
İsterseniz bu konuyu biraz daha araştırın.
Eğer olmuyorsa, subdomaine blogunuzu kurup, oradan devam edebilirsiniz. Ancak subdomain ayrı bir site gibi olacağı için search console vs.. kurulumlarını yapmayı unutmayın derim. kolay gelsin
Yurtdışında SEO öldü gibi makalelere rastlıyorum sürekli. Siz bu konuya ne diyorsunuz?
SEO ile dijital pazarlama her geçen gün biraz daha birbirine yaklaşıyor diyebiliriz. SEO’nun ölmesi pek de mümkün değil
hocam siz bi eticaret sitesi açın valla köşeyi dönersiniz 🙂 saygılar…
🙂 herkes kendi işini yapsın…biz alanımız dijital pazarlama 🙂
Emre Bey, 2016 tüm SEO dünyası için iyi geçer umarım…Sevgiler
Faydalı paylaşım için teşekkür ederim, mobilya sektöründe hizmet veriyoruz. Seo çalışması için ayırmamız gereken zaman ve bütçe nedir?
merhaba, info@seosozluk.com adresine email atıp bizimle iletişime geçebilirsiniz.
güzel bir paylaşım teşekkürler
faydalı bir paylaşım teşekkürler…
Çok Faydalı Bir Makale Olmuş Teşekkürler
hocam harikasınız
Faydalı paylaşımlarınız için teşekkür ederiz. Önerilerinizi sitemizde kullanacağız ( https://bizimmasa.com.tr )