Blog Yazarak Para Kazanmak | 17 Soru-Cevap

Blog yazarlığını veya blog yazarak nasıl para kazanılacağını merak ediyor musunuz? Sizler için blog yazarlığı ve blog yazarak nasıl para kazanılacağı ile en çok merak edilenleri araştırdık. 17 soruda blog yazarak para kazanmak…

En Başarılı Blogların Kullandığı Temalar:

Eğer blog yazarak para kazanmak istiyorsanız mutlaka ücretli temaları tercih edin. Uzun vadede verdiğiniz parayı mutlaka çıkarırsınız.

1 – Newspaper: Dünyada en çok indirilen 1. tema => İndirmek için tıklayınız

2 – Soledad: Dünyada en çok indirilen 2. tema => İndirmek için tıklayınız

3 – Sahifa: Dünyada en çok indirilen 3. tema => İndirmek için tıklayınız

Blog Yazarak Para Kazanmak

Blog yazarak para kazanmak konusunda merak ettiğiniz soruları derledik. Hadi 17 soruya sırasıyla bakalım.

1) Blog yazarak para kazanmak mümkün mü?

Kesinlikle evet.

2) Peki zor mu?

Bu cevap kişiden kişiye göre değişir. Eğer yeteri kadar inatçı, cesur ve çalışkansanız kesinlikle blog yazarak para kazanacaksınızdır.

3) Nasıl para kazanacağım?

Öncelikle sevdiğiniz ve üzerinde yüzlerce makale yazabileceğiniz bir konu bulacaksınız. Hazır blog araçlarını kullanarak bir blog açıp, daha sonra da arama motoru optimizasyonu hakkında biraz bilgi sahibi olacaksınız. Son olarak okuyucuların blogunuza gelmesini bekleyeceksiniz.

4) Hazır blog araçları?

İnternet sayfası açmak için kod bilmenize hiç gerek yok. Hazır taslaklar ile yazılarınızı okuyucularınız ile kolaylıkla paylaşabilirsiniz. Sayısız ücretsiz blog aracı olmasına karşın benim size önerim kesinlikle WordPress olacaktır. Eğer bu işte kalıcı olmayı düşünüyorsanız kesinlikle bu yola WordPress ile başlamalısınız. Bknz: WordPress nedir

5) Yani teknik açıdan hiçbir şey bilmeden blog yazmak mümkün mü?

Bir süreliğine evet. Bu işten para kazanmaya başladıkça birkaç teknik detay bilmeniz gerekecektir.

6) Ne zaman sonra para kazanmaya başlayacağım?

İnanın bu sorunun cevabı çok zor. Eğer makale yazmak konusunda üstün yetenekleriniz yoksa haftada 3-4 kaliteli ve yeterli uzunlukta makaleler yazarak bir sene içerisinde para kazanmaya başlarsınız.

7) Ne kadar para kazanacağım?

Eeee…Başka zor bir soru…Çevremdeki örnekleri baz alarak bir ortalama verecek olursam, bir sene sonra doğru yolu izleyerek, ayda 700-800TL kazanmaya başlarsınız. Ayda 5000TL kazananlar da yok değil.

8) İyi bir makale nasıl olur?

  • Doğru bilgiler vermeli
  • Güçlü bir anlatıma sahip olmalı ve sıkıcı olmamalı
  • Özgün olmalı, kopya içerik olmamalı
  • En az 600-1000 kelimeden oluşmalı
  • Anahtar kelimeler doğru kullanılmalı
  • Seo açısından doğru olmalı

9) Anahtar kelime araştırmasıyla ile makale yazmanın ne alakası var?

Eğer makalelerinizde harikalar yaratmıyorsanız, insanların neleri merak ettiğini bulmalısınız. Arama motorlarında kimsenin aramadığı konular hakkında yazılar yazmanız, zaman kaybından başka bir şeye yol açmayacaktır.

10) SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) ile makale yazmanın ne alakası var?

İyi makalelerin yanı sıra blogunuzun arama motoru optimizasyonu açısından iyi olması gerekir. Eğer arama motorları blogunuzu doğru bir biçimde tarayamazsa veya sizi öyle olmadığınız halde dolandırıcı statüsüne koyarsa, emeklerinize çok yazık olur. Kısacası, eğer doğru prosedürleri takip etmezseniz, internette varolmanız pek de mümkün olmayacaktır.

11) Diyelim blogum tuttu, nasıl para kazanacağım?

Blogunuza yeteri kadar trafik çektikten sonra birçok pazarlama yöntemi ile para kazanmanız mümkün. Blogunuza reklam alabilirsiniz, satış komisyonu ile müşterilerinizle anlaşabilir veya blogunuzda ürün satabilirsiniz.

12) Bloguma reklam nasıl alabilirim?

İnternette siteme reklam almak istiyorum diye yazarsanız, bu işe gönül vermiş bir sürü şirket bulmanız mümkün 🙂 Siteye reklam alma

13) Bloguma reklam verecek güvenilir bir firma nasıl bulacağım?

İnternette 5-10 dakika araştırma yaptıktan sonra piyasada isim yapmış firmalar karşınıza çıkacaktır. Yine de içinize sinen bir firma bulamadıysanız, Google Adsense’e başvurabilirsiniz. Diğer firmalara göre biraz az ödeme yapıyor ama ödemelerde herhangi bir sıkıntı yaşamazsınız. Siz yeterli trafiği yakalayın, para kazanmak inanın en kolayı 🙂

14) Yeterli trafik ne demek?

Aslında blogunuza gelen trafikten çok okuyucu bağlılığı daha önemli. Yani günde 100 tekil ziyaretçiniz olacağına 20 tane yazılarınızı dikkatle okuyan, makalelerinize yorum yazan veya blogunuzu sık kullanılanlara ekleyen okuyucunuz olsa çok daha iyi. Ancak eğer blogunuz ile ufak kazançların peşinde iseniz, kullanıcı kullanıcıdır. Günde 1000 tekil kullanıcı ile ayda 300-500tl kazanmanız mümkün.

15) Bloguma kimse girmiyorken doğru yolda olduğumu nasıl anlayacağım?

Blogunuza okuyucuların ulaşması en az 5-6 ayı bulacaktır. Bu döneme kadar çok sabırlı olmalısınız ve inancınızı kaybetmemelisiniz. İlk zamalar yazılarınızı mutlaka arkadaşlarınızla veya tanıdıklarınızla paylaşın. Onlardan blogunuz ile ilgili neleri beğenip beğenmediklerini öğrenmeye çalışın. Bol bol okuyup, bu kısa zamanda kendinizi geliştirmeye çalışın ve devamlı geçmiş makalelerinizi düzenleyin.

16) Blog yazarlığından ne zaman vazgeçmeliyim?

Bu konuyla ilgili güzel bir makale yayınlamıştım. Blog yazarlığı sizin olayınız değil isimli yazımı okuyabilirsiniz.

17) Sadece yazı yazmak, kalan işlerle uğraşmak istemiyorsam ne yapmalıyım?

O zaman para kazanmanız pek mümkün değil. Ama hemen üzülmeyin aşağıda sizin için kendi SEO nu kendin yap manueli hazırladım.

10 Adımda SEO Çalışması Nasıl Yapılır? SEO Çalışmanızı Kendiniz Yapın!

Hakkında Emre Tonguç

SeoSozluk.com'un kurucularından Emre, işletmelere SEO, AdWords, PPC ve E-Ticaret konularında danışmanlık hizmeti vermektedir. İçinde arama motoru geçen her konu onun için tam bir tutkudur.

16 comments

  1. Barış Tanzer

    Merhaba,

    Blog’umla adsense’e ikinci kez başvuruda bulundum ancak Google Politikalarına uygun olmadığından red edildi. İnceleyip yorum yapabilirseniz çok sevinirim.

    www bar**** com

    • Emre

      Merhaba blogunuzu kabaca inceledim. Bence biraz daha zaman geçmesi ve içeriğinizin biraz daha artması gerekmektedir. Sosyal medya trafiğiniz çok iyi ancak Google organik sonuçlardan gelen trafiğinizin de biraz artması gerekiyor. Özellikle 2015 başı itibariyle Google Adsense onayı almak oldukça zorlaşmaya başladı, dolayısıyla sabırla içerik üretmeniz de fayda var.

      Ayrıca tam emin olmamakla beraber domaininiz birçok platformda AdWords’ten banlı gözüküyor. (Bazen siteler yeni olunca da bu uyarı verebiliyor)…Sitenizin banlı olup olmadığını kontrol edin derim…

  2. malatya araç kiralama

    blog yazmaya karar vermiştim kendi sitem için bu bilgiler bana cok güzel ilham kaynagı oldu.cok detaylı ve akıcı bir şekilde yazınızı yazmışsınız cok tesekkürler

  3. Bahar

    Merhaba, yurtdışında yaşıyorum. Blog açmak istiyorum ve birazda olsa para kazanmayı hedefliyorum. Bu mümkün mü acaba? Buradan oraya yönetim yapabilir miyim? Para kazanmaya başlarsam bu nasıl başlayacak? Yada ücreti nereden alacağım?

    • deli sorular 🙂 inanın bir cümlede burada anlatamam…seosozluk.com’u okuyabilirsiniz 🙂

  4. Sibel

    Merhaba bende blog acmak istiyorum cok araştırdım üçretlimi üçretsizmi acmalıyım. Bu arada tabiki de para kazanmak istiyorum bununla. Bana yardımcı olabilir misiniz.

  5. hastalık takip

    Blogumu açmamın üzerinden kısa bir zaman geçtikten sonra reklam almaya başladım , blogumu inceleyebilirsiniz

  6. mine

    Telefondan blog acılıyor mu?

  7. ipek

    Merhaba ben ebeyim ve gebelik dogum uzerine bi blog acmak istiyorum ama hic bi bilgim yok sizce konu olarak nasil yani ziyaretci cok olur mu

  8. ahsen

    Her şey iyi tamam ama şöyle bir sorun var. Ziyaretçi sayısı artıyor ama alexada yükselmiyor site, bu neden olur?

  9. Anonim

    Başarılarınızın devamını dilerim ortalama kaç makale ile adsense onayı alabilirim bilginiz var mı? Sayfamı 9 ay önce açtım.

  10. Sümeyye

    Başarılarınızın devamını dilerim ortalama kaç makale ile adsense onayı alabilirim bilginiz var mı? Sayfamı 9 ay önce açtım.

  11. çok başarılı olmuş bu sayfaya kesin bakın derim para kazanma oranınız çok yüksek
    https://ozgurahmetff.blogspot.com/

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir