Hepsiburada biliyorsunuz ki ülkemizdeki en büyük pazar yerlerinden birine sahip. Peki siz bu pazar yerinde yer almak için neler yapmalısınız? Gelin hep beraber inceleyelim.
Hepsiburada.com’da Nasıl Satış Yapabilirim?
Burada satış yapmak için 2 seçeneğiniz var. Bunlardan ilki; Mağaza açarak direkt satıcıya ürün satışı yapmak, ikinicisi ise Tedarikçi olarak İş Ortağı Listesi’ne katılmak.
Hepsiburada’da satış yapmayı düşünüyorsanız bir şirket olmanız gerektiğini unutmayın. Eğer bir şirketiniz var ise önce b2b.hepsiburada.com‘a giriş yapmalısınız.
Bu sayfanın en alt kısmında biraz önce bahsettiğimiz satıcı mı tedarikçi mi olmak istiyorsunuz sorusunu buradan cevaplayıp devam ediyorsunuz.
Direkt Satış İçin Hepsiburada’da Mağaza Açmak
Öncelikle mağaza açmak ücretsizdir. ” Hepsiburada.com platformunda satıcı olmak ve ürününüzü direkt olarak müşterilere satmak istiyorsanız lütfen tıklayınız. ” yazısındaki linke tıkladıktan sonra karşınıza alttaki sayfa gelir.
Burayı doğru ve eksiksiz şekilde doldurmalısınız. Girdiğiniz bilgiler doğrulandıktan sonra tarayıcınıza merchant.hepsiburada.com yazıp satış paneline giriş yapmalısınız.
Açılan panele şirket bilgilerinizi girip kayıt olmanız ve sonrasında da evraklarınızı göndermenizi gerekiyor. Altta örnek bir görseli sizlerle paylaşıyoruz.
Kayıt tamamlandıktan sonra Firma Bilgileri başlığının yan tarafında yer alan Dokümanlar kısmına tıklayarak evraklarınızı buradan yükleyebilirsiniz. Bu evraklarda dikkat etmeniz gerekenler:
Sözleşme Belgesi : 14 sayfalık sözleşmeyi PDF şeklinde tek nüsha olarak veya ZIP uzantısında, sisteme yüklemelisiniz. Her sayfanın kaşeli ve ıslak imzalı olmasına kesinlikle dikkat ediniz.
Ek3 Pazaryeri Formu : Komisyon oranlarını yazılı biçimde kaşeli ve ıslak imzalı olarak yüklemelisiniz.
Vergi Levhası : En eski bir yıl önceki olmak üzere, içerisinde bulunduğumuz vergi yılına dair olacak şekilde yüklenmelidir.
İmza Sirküleri : Geçerlilik süresi geçmemiş olmalıdır.
Banka Bilgileri: Islak imzalı ve kaşeli olacak şekilde banka ismi, hesap adı, hesap numarası, şube adı, şube numarası ve iban numarası doldurulmalıdır.
Faaliyet Belgesi : Son 6 aya ait olmak zorundadır.
Ticari Sicil Gazetesi: Burada vereceğiniz bilgiler, Ticaret Sicil Gazetesi’nde yayınlanmış adres ve unvan bilgisi, firma kaşesi, vergi levhası ve faaliyet belgesi ile uyumlu olmak zorundadır. Eğer bir şahıs şirketiyseniz ve firmanızın ticaret odası kaydı mevcutsa, Ticaret Sicil Gazetesi ve Faaliyet Belgesi evraklarınızı da yüklemeniz gerekmektedir.
Adi Ortaklık firmaları için, ortaklığı belirten Ticaret Sicil Gazetesi ve Vergi Levhası bilgilerinizi yüklemeniz gerekmektedir. Ortaklarınıza ait Vergi Levhası ve İmza Beyannamelerini teker teker yüklemelisiniz.
Tüm dokümanlarda, kaşe ile tüm ortakların ıslak imzasının bulunması zorunludur.
Bu belgeleri gönderdikten sonra onay süreciniz başlar. Belgelerinizin onay alıp almadığını kontrol edebilirsiniz. Hepsiburada onaylanmayan belgeler için sebep belirtir ve tekrar yüklemenizi ister. Sürecin tamamı başarı ile sonuçlanırsa mağazanızı açabilir ve satış yapmak için ürün girişine başlayabilirsiniz.
hepsiburada ürün yükleme nasıl yapılıyor öğrenmek ister misin?
Bir Makale Daha?
Pazar Yerlerinde Satış Yapmak
Kendi ayracımla çalişmak isleyorim
Çok güzel ve faydalı bir içerik olmuş. Ancak hepsiburada.com yüksek komisyon oranları insanı düşündürüyor.