Hala websitenize ait bir blogunuz yok mu? Bence bu yazıyı okuduktan hemen sonra bir blog açın ve organik trafikten gelecek satışların keyfini çıkarın!
Websitenize Blog Açmak
Hizmet verdiğim birçok müşterim ilk zamanlar blog sözcüğünü duyunca hafifçe gülümsüyor…Kim uğraşacak şimdi, kim yazacak şimdi, işe yarıyor mu ki gibi tonla soru…Binbir laftan sonra ikna olan şirketler, 6 ay sonra ortaya çıkan sonuçlara inanamıyor…
İyi kurgulanan şirket blogları özellikle start up firmaların kurtarıcısıdır. Minimum maliyetle maksimum site trafiği sağlayan şirket blogları, ayrıca hiç ummadığınız zamanlarda size harika cirolar da sağlayabilir.
Şirket Blogu Kurmaya Karar Veren Girişimcilerin için Sıkça Sorulan Sorular
- Şirket Blogu Ne Zaman Açılmalıdır? Cevap hemen! İlk yazınızı yazdıktan sonra blogunuzu aktifleştirerek, Google’ın sayfalarınızı indekslemesini sağlamalısınız. Eğer blogunuzun görsel açıdan henüz hazır olmadığını düşünüyorsanız, anasayfanızdan blogunuza hemen link göndermeyin. Ama Google’ın sayfalarınızı indekslemesi için de beklemenize gerek yok.
- Ne Kadar Sıklıkta Makale Yayınlamalısınız? Ne kadar makale o kadar trafik demek. Ancak bu işe ayıracak çok fazla zamanınız yoksa, haftada yayınlayacağınız 2-3 makale de ilk zamanlar yeterli olacaktır.
- Blog İçin Hangi Platform Tercih Edilmeli? WordPress, blog yapısına en uygun platformlardan biridir. Ben size kesinlikle WordPress’i öneriyorum.
- WordPress Blog Tema Ücretleri Ne Kadardır? Ortalama 100TL bütçe ile harika bir WordPress temasına sahip olabilirsiniz.
- Blogun İçeriğini Kim Yazmalı? Blogunuzun içeriğini yazmak için kesinlikle bir profesyonel içerik ajansı ile veya freelance çalışan bir profesyonelle anlaşmalısınız. SEO uyumlu içerik yazmak sanıldığı kadar basit bir iş değildir.
- İçerik Uzmanına Ne Kadar Ödemelisiniz? Website içerik hazırlama ücretleri websitenin yapısına göre değişiklik gösterir ancak 300 kelimelik Türkçe bir içerik ücreti 30TL yi geçmeyecektir.
- Blog Yazıları Nasıl Tanıtılmalıdır? Şirket blogunuza bir makale ekledikten sonra sosyal medya hesabınızdan bu makaleyi paylaşmalısınız. Ayrıca tüm şirket çalışanlarından da içeriği paylaşmalarını istemelisiniz.
- Blog Yazılarınızı Ücret Ödeyerek Nasıl Tanıtabilirsiniz? Blog yazılarınızı Facebook reklamları ile daha farklı kitlelere de ulaştırabilirsiniz. Doğru hedefleme yaparak blog yazınızdan websitenize önemli bir trafik çekebilmeniz mümkün.
- Şirket Bloglarında Mutlaka Olması Gereken Sayfalar Nelerdir? Hakkımızda, İletişim, Gizlilik ve asıl websitemizin sayfası mutlaka blogumuzda olmalıdır.
- Kendi Servislerinizi Blogunuzda Ne Kadar Çok Tanıtmalısınız? Bu konu oldukça önemlidir. Bazı şirket blogları en çok bu hataya düşüyor ve bloglarında hiç durmadan kendi servislerini anlatıp duruyor. Bu işin doğrusu %10 dur bence. Ne kadar fazla servis tanıtımı yaparsanız, blogunuz o derece az popüler olur.
- Blogta Yorum Yapılmasına İzin Verilmeli Midir? Kesinlikle evet! Hatta bu konu çok iyi takip edilmeli ve yapılan yoruma vakit kaybetmeden cevap verilmelidir. Müşterileriniz/okuyucularınız ile ne kadar çok iletişim halinde olursanız, müşteri bağlılığı o derece artar. Dolayısıyla satışlarınız da artacaktır.
- Blogunuza Okuyucularınız Nasıl Daha Fazla Yorum Yazar? Blogunuzda paylaştığınız içeriklerde samimi bir dil kullanmalısınız. Okuyucularınız size ulaşabileceklerini bilmelidir.
- Blog Yazılarının Formatı Nasıl Olmalıdır? Blogunuzdaki içeriklerde bolca görsel kullanmalı ayrıca içeriğinizi başlıklar altında toplamalısınız. Sıkıcı uzun yazılar yazmaktan kaçının.
- Blogunuz İçin Subdomain Gerekli Midir? Kesinlikle hayır. Yapmanız gereken siteadi.com/blog şeklinde bir klasör açıp, blogunuzu bu alanda yayınlamak olmalıdır.
- Blogunuzdan Okuyucularınızın Emailini Nasıl Toplayabilirsiniz? Blogunuza bir okuyucu geldikten bir süre sonra okuyucunuzun karşısına “light box” çıkarıp, emailini yazması karşılığında ona indirim önerebilir hatta ufak bir ürün hediye edebilirsiniz.
Sonuç:
Eğer bir e-ticaret websiteniz varsa mutlaka bir blog kurup organik trafiğinizi yükseltme çalışmaları yapın. Yukarıda saydıklarımı da uyguladığınız taktirde website trafiğinizde ve satışlarınızda önemli oranda artışlar göreceksiniz.
merhaba bir konuda sorun olucaktı, blog.siteadı.com değilde siteadı.com/blog şeklinde bir blog nasıl yapabilirim
yeni bir dizin oluşturarak yapabilirsiniz.