Chatbot’ların Geleceği Nasıl Olacak?

Bir chatbot’a basit bir mesajlaşma servisi olarak bakılmamalıdır. Chatbot, bugün sadece doğal dil anlayışını gerçekleştirmek için değil, aynı zamanda bilişsel hizmet işlevlerini de gerçekleştirebilecek şekilde tasarlanmıştır:

  • Konuşmadan yazıya
  • Bilgisayar görüşü
  • Dil Tanıma ve Çeviri
  • İçerik Denetimi
  • Konuşmacı Tanıma
  • Metin Analizi

Şu anda chatbots’un en net kullanımı müşteri hizmetleri ve çevrimiçi sipariş verme, müşteri sorunlarını otomatikleştirebilme (ve bazı durumlarda çözebilme) ve insan etkileşimi olmadan siparişleri tamamlayabilmektir.

Chatbotlar sizin için uygun mu?

Herhangi bir pazarlama stratejisi ve teknolojisi gibi, sizin ve müşterileriniz için de mantıklı olmalıdır.

Brooke Robinson, “Bir marka doğrudan tüketicilerine yönelik yeni bir konuşma yöntemine yatırım yapmadan önce sağlam bir stratejiye ihtiyaç duyuyor. Ayrıca şunları öneriyor:

“Chatbot’lardan faydalanmak isteyen markalar, ajanslarıyla ve / veya meslektaşlarıyla oturup bir chatbot inşasının üstlenilmesinin ardındaki asıl hedefi tartışmalıdır. Hedef, tüketiciye ve / veya işletmeniz için sürüş verimliliğine değer katmaktan daha köklü olmalıdır.”

Build 2018’de Microsoft CEO’su Satya Nadella, önümüzdeki 5 ila 10 yıl içinde her markanın kendilerini temsil etmek için kendi dijital asistanına sahip olacağını belirtti.

Aslında, Bing Ads’ten, 2018 Mart’ta Dijital Asistanlar ve Ses Teknolojisi Tüketici Kabulü adlı bir ankette sorulan sorulardan biri, bir müşterinin sorularınızı cevaplamak için bire bir marka ile etkileşime girmeyi bekliyor musunuz?

Yanıt verenlerin yüzde 60’ından fazlası, markaların kendi kişisel asistanlarına sahip olmasını beklediler ve önümüzdeki beş yıl içinde bir ilişki kurabildiler.

Ama oraya ulaşabilmek için basamak taşı, bir chatbot ile başlamak ve oradan inşa etmek.
Markaların, sohbet soruları için kendi dijital asistanını oluşturması gerekiyor.

Bu sorulara, sorulan soruları anlayan ve sohbet takibi ile birlikte kapsamlı bir cevap veren bir soru.

Soruyu cevaplamak yeterli değil, markalar bir sonraki adımları ve cevabı sağladıktan sonra gelen eylemleri tahmin etmeli.

Hakkında Banu Öztürk

Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği mezunu olan Banu Öztürk, yazmaya, araştırmaya ve gezmeye meraklıdır. Mezun olur olmaz iş hayatına atılmıştır. İçerik üretmekten büyük keyif alır. İçerik Editörlüğü ve Sosyal Medya üzerine yoğunlaşmıştır. İçerik, onun için sadece sözcüklerden ibaret değildir…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir