Sayfaları Birleştirmek Daha İyi Bir Sıralama Getirir Mi?

Bir Web Yöneticisi Hangout’unda, Google’dan John Mueller, sayfaları birleştirmenin ne zaman mantıklı olduğu ve ne zaman anlamlı olmadığıyla ilgili soruları yanıtladı.

Web Sayfaları Yardım Sıralamasını Birleştirecek mi?

John Mueller’in cevabı açıktı. Daha zayıf sayfaları tek bir sayfada birleştirmek, daha güçlü ve daha ilgili bir web sayfasıyla sonuçlanabilir. Ancak öneri, sayfaların tamamlayıcı olması ve birleştirilmiş bir sayfa olarak zayıf sayfalardan daha iyi bir konuyu ele alması gerektiğine dikkat çekildi.

Uygunluk Sinyallerini Birleştirme

Konuşmayı başlatan soru, daha zayıf sayfaların otorite metriğini birleştirmekle ilgili oldu. Böylece, daha güçlü ve daha fazla yetkiye sahip bir sayfa oluşturdular.

“Otorite” sinyalleri nedeniyle içeriğin sayfalarını birleştirmek daha iyi sıralamaya neden olur mu?

John Mueller (diğer Google çalışanlarının yanı sıra) daha önce SEO etki alanı yetkisine hitap etti ve Google’ın herhangi bir alan adı yetkisi kullandığını reddetti.

Birincil Konunun Önemi

Hangout’taki başka bir katılımcı, farklı konulardaki iki sayfayı birleştiren ve sonuçta elde edilen sayfanın iki sayfadan ayrı olarak daha iyi sıraladığını anlatan bir anekdot paylaştı.

İki sayfanın konu ve içeriği birbiriyle uyumlu olmadığı için iki sayfanın sinyallerini ve geri bağlantılarını birleştirmek daha yüksek sıralamaya neden olmaz.

John Mueller’in farklı olan sayfaları birleştirmeyle ilgili söyledikleri:

“ Farklı konulardaki, farklı içerik parçalarınızın olduğunu düşünüyorum. Temel olarak iki tamamen ayrı sayfa alıyorsunuz, onları aynı sayfaya koyuyorsunuz ve sonra algoritmalarımızın “Bu sayfanın ana konusu nedir?” Gibi düşünmesi gerekiyor.Bu böyle olabilir, belki de anlamaya çalıştığımız garip bir karışım olabilir. ”

Birincil konunun kavramı bence çok önemli. Bir sayfa tek bir konuyla ilgili olabilir, ancak bu konuyu farklı perspektiflerden inceleyebilirsiniz. Ama yine de birincil konuyla ilgili olacak. Ancak kapak tarafında, bir sayfa çok dağınık olabilir. Dağınık sözcük yayılmış ve geniş aralıklı anlamına gelir. Bu odaklanmışlığın tam tersi.

Yani bir kullanıcının cevaplaması gereken bir soru olduğunu hayal edin. İçerik bu cevabı kolayca sunmalıdır.

Kişisel yaklaşımım, bir kullanıcının bir web sayfasının basitçe onu tarayarak neyle ilgili olduğunu anlamasını sağlamaktır.

Benim tercihim, deneyimlerime dayanarak, iyi organize edilmiş bir içerik sayfasının küçük bir testinin, hızlı bir şekilde taranabilmesi ve genel olarak anlamının anlaşılmasıdır.

İçeriği bir araya getiren paket, içeriğin (hem dış hem de dahili) gelen bağlantılar ve kombine sayfanın daha güçlü hale getirilmesi için birlikte çalıştıkları bütün ilgili sinyaller için içeriğin benzer ve tamamlayıcı olması gerektiğidir.

Benzer İçeriği Birleştirmenin Değeri

Bir başka hangout katılımcısı, farklı yazarlar tarafından yazılan makalelerin aynı konu üzerinde birleştirilmesinin anekdotunu paylaştı. Böylece, birleştirilmiş sayfa, konu kapsamının derinliğini artırarak farklı bakış açıları içeriyordu.

John Mueller, sayfaları birleştirerek daha güçlü olduklarını söyler:

“Bence bu, genellikle insanlara tavsiye etmeye çalıştığım bir şey ve daha az URL’ye sahip olmanız ve genellikle yönetim açısından bunu kolaylaştıran bir şey.

Ama aynı zamanda SEO bakış açısına da yardımcı oluyor. Bu, Google’ın alaka düzeyini nasıl gördüğüne ilişkin harika bir fikirdir.

John Mueller’ın yanıtları, sayfaların birbirini nasıl tamamladığına dair sayfaların birleştirilmesine bakmaya özendirir. Bu, daha iyi sıralamalar için sayfaları başarılı bir şekilde birleştirmenin sırrıdır.

Sayfaların birlikte nasıl çalıştığı konusunda düşünmek, yemek pişirmeye çok benzer. Birbirine ait olmayan bazı bileşenler ve lezzet yaratan bazı bileşenler var.

Hakkında Banu Öztürk

Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği mezunu olan Banu Öztürk, yazmaya, araştırmaya ve gezmeye meraklıdır. Mezun olur olmaz iş hayatına atılmıştır. İçerik üretmekten büyük keyif alır. İçerik Editörlüğü ve Sosyal Medya üzerine yoğunlaşmıştır. İçerik, onun için sadece sözcüklerden ibaret değildir…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir