Instagram Müzesi’nin Telefon İçermeyen Anları Olabilir Mi?

Instagram Müzesi’ni duydunuz mu bilmiyoruz ama size bu renkli dünyadan bahsetmek istiyoruz.

Refinery29’un yönetmen yardımcısı ve kurucu ortağı Piera Gelardi, “Kitlemizin isteklerine cevap vermek için çalışıyoruz.” Önceki ziyaretçilerimiz, Instagram arka planlarından fazlasını, etkileşim ve bağlantı istediklerini söylemişlerdi.

Los Angeles’ın şehir merkezindeki bir sergiyi gezerken “İnsanların gerçekten katılmaları çok önemli” diye ekledi. “Bu yerlerin ne olduğunu anlamak için yer almalısınız. Dans etmelisiniz, sanat yaratmalısınız ve tam deneyimi elde etmek için katılmanız gerekiyor.”

“Gerçekliğinizi Genişletin” teması altında, içerik oluşturucular Çarşamba günü açılan ve Pazar gününe kadar devam eden pop-up’ları sosyal adalet konularını teşvik eden, iletişim kurmayı ve diğer konuklarla etkileşimi teşvik eden enstalasyonlarla dolduracak şekilde ağırlıyor. Bu süreçte Ziyaretçilerin telefonlarını kapatması isteniyor.

29Rooms kesinlikle bir Instagram müzesi. Instagram müzeleri, ziyaretçiler için özel olarak yaratılmış alanlardır. 29Rooms’un sanatçılar ve azınlık grupları ile olan işbirlikleri, yararlı bilgilerin sunumu ve duyuları keşfetme zorunlulukları, aslında zaman zaman gerçek bir duygu ve şaşkınlık yarattı.

İnsanlar son zamanlarda sosyal medya narsisizminin gerçek dünya tezahürü olarak Instagram Müzesi müziğini, Dondurma Müzesi’nden Renk Fabrikası’na kadar gözlemleyebiliyor. Eleştirmenler, bu “müzeleri”, fotoğraf çekmek uğruna yaşanan bir varoluşun boşluğunu azaltmak için kullandılar. New Yorker, New York Times, Kablolu, Vox, bir fotoğraf çekmek ve markaları tanıtmak, onları sığ, sorumsuz olarak nitelendirmek için yaratılan “deneyimsel pop-up” larda dalgalanmalar yarattılar.

Gelardi, “İnsanların farklı tutkulara girmelerine yardımcı olmak ve aksi takdirde maruz kalmayabilecekleri şeylere erişebilecekleri bir alan yaratmak istiyoruz.Telefonlarımızla her şeyi yaptığımızda yalnızlık ve anlamsız bir boşluk var.”

Hakkında Banu Öztürk

Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği mezunu olan Banu Öztürk, yazmaya, araştırmaya ve gezmeye meraklıdır. Mezun olur olmaz iş hayatına atılmıştır. İçerik üretmekten büyük keyif alır. İçerik Editörlüğü ve Sosyal Medya üzerine yoğunlaşmıştır. İçerik, onun için sadece sözcüklerden ibaret değildir…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir