WordPress Canlı Destek Eklentisi – WP Destek Eklentileri

Bir web site kurma girişiminiz olmuş olabilir. Ziyaretçilerinizle mail, yorumlar gibi platformlardan da iletişim kuruyor olabilirsiniz. Fakat bu iletişim kullanıcılar için asla yeterli değil. Bunun için WordPress canlı destek eklentisi sizin için önemli olabilir. Çünkü size o an sormak istedikleri soruyu sormak ve bilgiyi hemen almak isterler. Mail attıklarında sizin hemen yanıt vermeyeceğinizi düşünürler. Hemen sizin rakip sitelerinizi dolaşabilir ve oradan bilgi almak daha kolaysa onlardan bilgi alabilir hatta onlarla çalışabilir.  Biz bunun çözümünü canlı destek- online chat programlarında bulduk. Yazımızda wordpress canlı destek eklentisi hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

WordPress Canlı Destek Eklentisi

WordPress online chat programları ürünü pazarlama, tanıtma, satış sonrası iletişim, şikayet, talep gibi bir çok amaçla kullanılabilir. Siteye chat ekleme de site sahiplerinin asıl amacı aslında müşteri çekmek ve müşterilerin memnuniyetini sağlamak. Böyle bir canlı destek sistemi hem müşteri hem de site sahibi için verimli olacaktır.

Neden Online WP Canlı Destek Eklentisi Kullanılmalı?

  • Ziyaretçinin ihtiyacını daha kolay belirleyebilir ve çözüm bulabilirsiniz.
  • Sitenizde verilmeyen ama ziyaretçilerin öğrenmek istediği, belki de o bilgiyi bulamadığı için almaktan vazgeçtiği, bilgiyi ona hemen sunabilir ve satın almasını sağlayabilirsiniz.
  • WP Canlı sohbet eklentisi kullanan bir ziyaretçi muhtemelen sizin sitenizi tekrar ziyaret edecektir. Çünkü birebir sitenizden biri ile iletişim kurmuştur.
  • Bunun beraberinde sürekli müşteri kavramı da mümkün olacaktır.
  • Müşterinin, ürüne ve siteye olan görüş ve tepkilerini öğrenmenizi sağlar.

En Popüler Canlı Destek – Online Chat Eklentileri

1 – All in One Support

Bilinen diğer wordpress live chat eklentilerinden biri olan All in One Support, bizim oldukça önerdiğimiz bir eklenti. Bu eklentide çok fazla iletişim metodu var. Bunlar: Whatsapp, Facebook, Tawk.to, Skype, Slack. Ayrıca All in One Support ile müşterileriniz sizinle email yolu ile de iletişime geçebiliyor.

Anlık olarak müşterileriniz ile iletişime geçebileceğiniz gibi müşterilerinizin onları aramanız üzere telefon numaralarını da bırakmasını sağlayabiliyorsunuz. Aşağıdaki özellikleri azaltabiliyorsunuz tabii ki.

Siteye Canlı Destek Ekleme - All in One Support

İncelemek için tıklayınız.

2- WordPress Any Contact Us

Siteye canlı destek eklemek isteyenlerin en çok kullandığı diğer eklenti ise, WordPress Any Contact Us. Responsive olan bu eklentinin kurulumu ve özelleştirilmesi oldukça kolay. Tüm temalara saniyeler içerisinde uygulanabilecek olan WordPress Any Contact Us eklentisi Whatsapp, Facebook, Linkedin, Twitter, Email, Geri Arama gibi birçok özelliği beraberinde getiriyor.

Wordpress Any Contact Us - Siteye Canlı Destek Ekleme

İncelemek için tıklayınız

3 – WordPress WhatsApp Support

WordPress WhatsApp Support canlı destek eklentisi, WordPress paneline olan uyumu ile Whatsapp eklentilerinin en çok kullanılanlarından birisi.

Yukarıda anlattıklarımdan farklı olarak bu eklenti sadece Whatsapp destek ile rakiplerinden ayrışıyor. Türkçe desteği olan bu eklentiyi, birçok farklı tasarımla sitenizde kullanabiliyorsunuz. Eğer iş modeliniz için whatsapp ile canlı destek yeterliyse, bu eklenti tam size göre.

Wordpress Canlı Destek Ekleme - WordPress WhatsApp Support

İncelemek için tıklayınız

 

Hangi Canlı Destek Eklentisi Kullanmalı?

Birçok live chat programı var.  Hem ücretsiz denemek daha sonra profesyonel olarak kullanmak isterseniz All in One Support kullanışlı bir eklenti.

All in One Support online destek eklentisi ile sosyal medya hesaplarınız ve maillerinizi entegre edebilir, tek bir platformdan tümünü yönetebilirsiniz.

  • Buton özelleştirme: Butonların pozisyonunu, rengini, büyüklüğünü, ikonları ve yazılanları değiştirebilirsiniz. Bu arada bu değişiklikleri mobil ve masaüstü olarak farklı olarak yapabilirsiniz.
  • Menü özelleştirme: Menüyü de özelleştirebiliyorsunuz. Menünün büyüklüğünü, arka planını, ikonları, stili hatta yazı renklerini. Bu değişiklikleri mobil ve masaüstü olarak farklı olarak yapabilirsiniz.
  • Menü içeriği: Menüye ekleyeceğiniz iletişim araçlarını ekleyip, çıkarıp düzenleyebilirsiniz. Mobilde gözükecek ikonları masaüstünde göstermeyebilirsiniz. Örnek whatsapp.
  • Javascript: Eklentiye uygun Javascript kodları ekleyebilirsiniz. Örneğin, eklentinin performansını kontrol edebilmek için Google Analytics kodu ekleyebilirsiniz.
  • Diğer canlı chat eklentileri ile bu eklentiyi entegre edebilirsiniz. Örnek: Tawk.to, zendesk gibi…
  • Anlık Chatleşme: Anlık olarak müşterileriniz ile hızlıca chatleşebilirsiniz.
  • Geri arama: Müşterileriniz onları arayabilmeniz için telefon numaralarını bırakabilirler.
  • Email: Müşteriniz bir telefon bırakırsa size hemen email ile bildirim gelecektir.
  • SMS: Müşteri bildirimlerini SMS ile de alabilme seçeneğiniz mevcut.
  • Telegram: Telegram entegrasyonu mevcut.
  • Push Notification: Müşteriniz aranmak istiyorsa bu iletiyi Push Notification olarak da alabilirsiniz.
  • Yönetim panelinden geri arama bildirimlerini yönetebiliyorsunuz.
  • Google Recaptcha: Botları engellemek için Google Recaptcha ekleyebilirsiniz.
  • Tema rengini değiştirebilirsiniz.
  • Tüm özellikleri import ve export edebiliyorsunuz.

Bir Makale Daha?

Hakkında Emre Tonguç

SeoSozluk.com'un kurucularından Emre, işletmelere SEO, AdWords, PPC ve E-Ticaret konularında danışmanlık hizmeti vermektedir. İçinde arama motoru geçen her konu onun için tam bir tutkudur.

One comment

  1. Ali Gültekin

    Aradığım bir konuydu. Teşekürler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir