Landing Page Nedir? Landing Page Örnekleri

Landing Page Nedir?

Landing page, reklam, email veya diğer dijital pazarlama çalışmaları sonucunda ziyaretçilerin ulaşmasını istedikleri açılış sayfasına verilen genel isimdir. Dijital pazarlama dünyasında yapılacak kampanyalar için özel landing page çalışmaları yapılmaktadır.

Harika bir landing page size sağlayacağı faydalar saymakla bitmez. Gerek Google organik sonuçlardaki başarınız gerekse AdWords maliyetlerini azaltıp maksimum dönüşüm oranı yakalayabilmeniz için, bugünkü yazımızda başarılı landing page özelliklerini anlatıyor olacağız.

Landing Page Örnekleri

En başarılı bulduğumuz landing page örnekleri:

1 – Softino

2 – Appside

3 – APPAI App Landing

4 – PROCount

5 – Tovo

 

Landing Page ve Google AdWords Kalite Puanı

Google AdWords maliyetlerini azaltmak istiyorsanız, uygulayacağınız en büyük strateji kalite puanınızı arttırmak olmalıdır. Peki kalite puanı nasıl yükseltilir?

AdWords kalite puanını arttırabilmenin birçok yolu var ve açılış sayfası bu yollardan belki de en önemlisi. Yani Google AdWords reklamınıza tıklayan bir kullanıcının açılış sayfanıza giriş yaptıktan sonraki deneyimi, kalite puanını etkilemektedir yani açılış sayfanız ne kadar iyiyse Google AdWords giderleriniz o kadar azalacaktır.

Landing Page ve Google AdSense

Google AdSense reklamları birçok website sahibinin en önemli gelir kaynağıdır ve tüm bu girişimciler, AdSense gelirlerinin nasıl arttırılabileceğini araştırıyor. Peki açılış sayfası, AdSense gelirlerinizin artmasına nasıl yardımcı olabilir?

Google AdSense’ten daha çok para kazanmak istiyorsanız, sayfa görüntülenme oranını arttırmanız gerekir. Yani ortalama sayfa görüntülenme oranınız 1’den 2’ye çıkarsa reklam gelirleriniz de iki katına çıkabilir. Dolayısıyla açılış sayfanızdan diğer sayfalara yapacağınız yönlendirmeler çok önemli olabilmektedir.

Açılış Sayfası ve Organik Sonuçlar

Açılış sayfası kalitesi Google arama sonuçlarını birebir etkileyen bir konudur. Nasıl mı? Size hemen çıkma oranı desem!

Hemen çıkma, sayfanıza gelen bir kullanıcının başka bir sayfayı görmeden çıkması anlamına gelir. Kullanıcıların, sitenize geldikten sonra diğer sayfaları gezmeden sitenizi terk etmesi, sayfa otorite puanınızı azaltmasa da domain otorite puanınızı önemli oranda azaltmaktadır. Dolayısıyla sitenizin Google sıralaması bu durumdan etkilenebilmektedir.

Google arama sonuçlarını etkileyen bir diğer faktör ise ortalama oturum süresidir. Açılış sayfanıza gelen bir kullanıcı 2 saniye içerisinde sitenizi terk ediyorsa, Google bu durumu arama sonuçlarına yansıtmaktadır. Yani kullanıcılar sitenizde ne kadar uzun süre kalırlarsa, Google’da üst sıralara çıkmanız o derece kolay olacaktır.

 

Gelelim başarılı açılış sayfa özelliklerini anlatmaya…Aşağıda gördüğünüz açılış sayfası örneği, başarılı bir sayfanın en temel özelliklerini göstermektedir.

Not: Herkes için harika açılış sayfası tabii ki aynı değildir ancak çok açık olan ve herkes tarafından kabul görmüş başarılı açılış sayfa özellikleri de yok değildir.

 

Landing Page Nedir

 

1 – Sayfa başlığı

Reklam metniniz veya pazarlamasını yaptığınız ürün ile sayfa başlığınız uyumlu olmalıdır. Yani anahtar kelimeniz mutlaka bu alanda yer almalı.

2 – Alt başlık (H2)

Müşteriniz sayfa başlığındaki mesajı aldıktan sonra, ürününüz hakkında detaylı bilgi almak için ikinci başlığın yer aldığı bölüme yönelecektir. Alt başlığınızı çarpıcı ve sayfa başlığınız ile uyumlu olmalıdır yani ne kafa karıştırıcı olun ne de sıkıcı bir konuya giriş yapacağınızın mesajını verin.

3 – Alt başlığa bağlı içerik

Bu alanda kendinizi çok iyi ve net bir şekilde anlatmalısınız. Müşterinizin ürününüzü neden alması gerektiğini anlatan az ama öz bir içerik kullanabilirsiniz. Bu alanda mutlaka kendinize güvendiğinizi, müşterilerinize göstermelisiniz.

4 – Güven

Bu alanda aldığınız onay belgelerini veya sertifikaları anlatabilir yani kısacası müşterilerinizin neden size güvenmesi gerektiğini söyleyebilirsiniz. Güven kelimesi bu alanda mutlaka geçmelidir.

5 – Güçlü “call to action

Açılış sayfanıza gelen müşterilerinizi mutlaka yönlendirmelisiniz. Bu alanda güçlü “call to action” kullanmanız, dönüşüm oranlarınızı önemli oranda arttıracaktır.

6 – “Call to action”

Bu alanda da yine “call to action” lar ile verdiğiniz servise dair avantajı iletebilirsiniz. Örnek: ücretsiz. Burada önemli olan kısım buton kullanıyor olmanız. Müşteriler bir servisi kullanmaya giderken mutlaka basacak bir buton arayacaklardır. Buton kullanımı dönüşüm oranlarını arttırmaktadır.

7 – Diğer sayfalara giden linkler

Tüm standart websitelerde kullanıcıların diğer sayfaları gezebilecekleri linkler sayfanın sağ üst köşesinde yer almaktadır. Sizde müşterilerinizin kafasını karıştırmadan bu alana diğer sayfa linklerini koyarak, açılış sayfanızı olabildiğince basit tasarlayabilirsiniz.

8 – Görsel veya Videolar

Özellikle start up firmalar bu alana animasyon tanıtım filmleri yerleştirerek, verilen servisleri çok basit bir şekilde anlatmayı tercih ediyorlar, çok da iyi yapıyorlar. Verdiğiniz hizmete göre bu alanda etkileyici görseller veya ürün tanıtım videoları kullanabilirsiniz.

9 – Karşılama alanı

Açılış sayfanızın en önemli kısmı, müşterilerinizin “mouse” ile sayfayı aşağıya kaydırmadan görebileceği alanlar olmalıdır. Özellikle “call to action” butonu, müşterinizin ilk bakışta karşısına çıkması gereken kısımdır. Sayfa oranlamanızı çok iyi yapmalısınız.

10 – Test

Landing page mutlaka A/B testleri ile kontrol halinde tutmalısınız. Sizin için harika gözüken bir açılış sayfası, müşterileriniz için hiç de harika olmayabilir. Birden fazla açılış sayfası denemelisiniz ve dönüşüm oranlarınızın en iyi olduğu sayfalar ile sürecinizi devam ettirmelisiniz.

 

Bir Makale Daha?

En İyi WordPress Temaları (18 En İyi WordPress Teması)

 

Hakkında Emre Tonguç

SeoSozluk.com'un kurucularından Emre, işletmelere SEO, AdWords, PPC ve E-Ticaret konularında danışmanlık hizmeti vermektedir. İçinde arama motoru geçen her konu onun için tam bir tutkudur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir